luni, 17 februarie 2014

Se arată un drum de seară

N-am pescuit peştişorul de aur, nici n-am şterpelit lampa de la Aladin, dar am dat peste un domn la ambasada SUA care ne-a cadorisit cu vize pentru a putea participa la nunta cumnatei mele direct la faţa locului, peste ţări şi ocean, în Seattle.

E vorba de nunta şi cumnata despre care vă spuneam aici  . Dacă aş fi avut un glob de cristal în care să ghicesc viitorul, aş fi dus numerele de masă şi etichetele cu mine căci din 4 pacheţele trimise în 2 tranşe cu menţiunea "prioritar şi recomandat" au ajuns doar 3. Sper să ajungă şi al patrulea în zilele următoare.

Cert e că în ultimele 3 săptămâni am făcut etichete, mărţişoare, mi-am reînnoit paşaportul, am făcut o vizită de 5 ore la capitală, am lucrat ture de 24 de ore şi peste 2 zile ne luăm zborul. Nunta e sâmbăta viitoare, sper să mă mai ţină bateriile până se termină.

Deci ... Seattle, here we come şi, în limita timpului, voi face aici un mic jurnal de călătorie şi de amintire.

- http://www.city-data.com -joi, 13 februarie 2014

Doamne fereşte să vă descătuşaţi simţurile

Printre sloganurile stereotip din reclame se regăseşte şi îndemnul sau promisiunea descătuşării simţurilor:
- dă-te cu parfumul nostru şi vei descătuşa simţurile tuturor celor din jur, îţi vor cădea leşinate gagicile la picioare ca desperadului Antonio Banderas
- gustă din ciocolata marmotei şi ţi se vor descătuşa simţurile şi vei pluti pe norişori de fericire
- pune balsam pe rufe şi, din nou, ţi se descătuşează nasul şi vei trăi într-o lume minunat parfumată

Da de unde, ar fi iadul pe pământ!!!
Vă daţi seama ce viaţă groaznică e aia în care toate simţurile pe care le ai în dotare se potenţează la maxim??

Când vă puneţi seara capul pe perină să adormiţi veţi auzi de la etajul 10 nu doar sforăitul vecinului de la parter, dar şi scormonitul unei râme la 4 metri sub pământ şi aterizarea unui avion pe Heathrow în Londra.

Va trebui să umblaţi permanent cu cleşti pe nas ca să nu simţiţi gazele de eşapament, parfumul natural al celor din staţia de autobuz şi mirosul de la groapa de gunoi a oraşului.

Şi veţi mai avea chef să vă sărutaţi partenerul/a când privirea vă va fi atât de ageră încât îi veţi vedea porii ca la microscop?

 - www.psmicrographs.co.uk -

Simţurile noastre limitate şi încătuşate sunt perfecte exact aşa cum sunt. Fugiţi de reclamele şi produsele care promit să le dea aripi.

În schimb, puteţi asculta liniştiţi melodiile reclamelor, cum ar fi acestă melodie auzită iarna aceasta în reclama Rompetrol:
Am fost plăcut surprinsă când am aflat că We Singing Colors este o trupă românească pentru că sună atât de diferit în sensul bun.

Iată o altă melodie a lor:
Şi încă una, în româneşte de data asta. Pentru videoclipul ăsta vă avertizez ca Andreea Esca: "atenţie, povestea e şocantă". De obicei anunţul ăsta face ca lumea să se uite cu şi mai multă atenţie, dar să nu ziceţi că nu v-am spus:


O zi faină indiferent de exagerările din reclame, de vreme şi vremuri!


big hug

sâmbătă, 1 februarie 2014

De calculat

Pentru nunta cumnatei mele (ultima nuntă din familie până mi-or creşte nepoţii, Doamne ajută!) am de făcut 150 de etichete de cadouri pentru a fi dăruite invitaţilor.

Iar dacă mirii sunt atât de frumoşi


trebuia să scot din joben nişte etichete deosebite, in ton cu culorile şi atmosfera romantică a nunţii.

Iar din joben a ieşit aşa ceva: o floare mare cu petale roz şi crem, cu mijloc franjurat crem, montată pe un carton argintiu sidefat, decupat cu forma unei oglinzi vechi, iar pe spate este mesajul mirilor pentru invitaţi:

Pentru fiecare etichetă îmi trebuie 10 petale, un mijloc franjurat, 2 crenguţe si 4 cercuri mici. Calculaţi voi cat am de învârtit şi lipit, eu ştiu doar că funcţionez pe sistem manelistic - fără număr, fără număr... 

Dar cumnata-mea merită, deci cu spor inainte!