miercuri, 22 ianuarie 2014

An nou, taxe noiDe anul ăsta îmi apare o noua obligaţie de plată împreună cu impozitele anuale: taxă înfrumuseţare - 20 de lei.

Nu înţeleg: trebuie s-o plătesc pentru că primarul mă crede urâtă? frumoasă? sau pentru că are el nevoie de rinoplastie?

Pentru imagini frumoase, dar neimpozabile, mergeţi cu încredere la Carmen 

luni, 20 ianuarie 2014

Intrare / ieşire

De la o vreme încoace mă ia cu sughiţ în anumite momente ale zilei şi mi se trage de la clanul lui Mixy, după cum chiar ea a recunoscut.

Motivul este că le-am făcut un suport de chei lăţi-lungilă, cu 7 agăţători. Cei cu care mă intersectez şi pe Facebook au văzut probabil imaginile astea, dar (în lipsă de altceva) le pun acum şi aici, pe blog.

Am fotografiat fiecare etapă de lucru şi iată drumul iniţiatic de la scândură la suport:

* Domnul Rolling taie scândura şi o şlefuieşte până corespunde standardelor


* Apoi se vopseşte cu câteva straturi de vopsea neagră. După ce se usucă bine negrul, se face cu ceară de lumânare, apoi se vopseşte cu câteva straturi de alb. După uscare, se freacă cu şmirghel din loc in loc şi reiese aspectul ăsta de învechit.


* În urma discuţiilor cu Mixy, am stabilit că va fi un decor de exterior, cu un pom, un gard pe lângă care cresc flori şi un căţel lângă gard, o roabă cu flori pe acolo, fluturaş în aer, o pasăre care se odihneşte pe gard... 
Nu mai quillinguisem niciodată un copac, aşa că m-am inspirat după imaginile de AICI


* Am tăiat roaba şi gărduleţul


* Am făcut frunze şi mere pentru copac ...


* ... şi le-am lipit la locul lor


* La celălalt capăt al gardului, am făcut căsuţa păsărelelor (tot în premieră)* Am adăugat căţelul (printat şi decupat) şi păsările


* Am înfăşurat nişte flori în jurul căsuţei păsărilor


* M-am mutat sus, tot mai sus şi am decupat nori, soare, iar mesajul "welcome" l-am făcut din fâşii de hârtie mai groasă* L-am prins pe dl. Rolling available ca să monteze agăţătorile


* Horthy supraveghează operaţiunile, dar nu intervine* Am adăugat floră şi faună -  floricele, fluturaş, melc, buburuză* La final, am adăugat detalii pe ici pe colo - am mai adăugat nişte frunze ca să fie copacul mai bogat, am pus zgardă căţelului ca să nu-l ia hingherii etc. Când totul a fost lipit la locul lui, l-am dat cu lac spray.


* Şi ... ta naaa: ce-a fost şi ce-a ajuns


Mi-a plăcut foarte mult cum a ieşit. Unul dintre puţinele proiecte la care nu aş schimba nimic dacă ar fi s-o iau de la capăt.

joi, 16 ianuarie 2014

Minioniada

Îmi trimite soră-mea pe mail o poză cu nepoţoiul şi comentariul "parcă seamănă cu ăia galbeni - cum le spune? - din desenele Despicable Me".

În calitate de om fără copii pe inventar habar n-aveam despre ce desene animate şi gălbejiţi era vorba, dar dacă nepotu-meu seamănă cu ei am zis că ar fi cazul să mă informez. Aşa că m-am uitat la desene şi am aflat că e vorba de minioni, nişte omuleţi mici şi tare simpatici. Atât de simpatici şi în vogă printre copii, încât m-am şi apucat să fac nişte articole de petrecere copii pe tema minionilor.Şi ca să vă daţi cu părerea cât de mult seamănă nepotu-meu cu un minion, iată poza de pe mail:Am rotit imaginea asta de o mie ori, tot culcată stă. angry

Dar seamănă?
luni, 13 ianuarie 2014

Mi-am amintit că incă mai am blog

Vaaaaaaai, ce s-a adunat praful pe aici şi e plin de pânze de păianjeni. Ia să fluier după Mr. Proper să facă un pic de curăţenie sau după Mixy că se pricepe să lichideze lichioane big grin

În perioada de absenţă m-am concentrat mai mult pe Facebook şi chiar şi mai mult pe magazinul de pe Etsy. Trebuie dat intens din coate dacă vreau să-mi fac remarcate hârtiuţele între mii de magazine handmade din toata lumea, dar încet-încet apar comenzile.

Sper să-mi fac timp să postez măcar săptamânal câte ceva pe aici, dar nu promit, că nu-s în campanie electorală.

Şi ca să-mi scuzaţi mai uşor absenţa vă aduc o baladă carpato-danubiano-pontică:


Eu nu strivesc corola de minuni a lumii
Se pricepe mai bine USL-ul să o facă
Ţipă ca din şarpe că sunt uzi leoarcă,
Dar tot ei dau de-un an cu bâta-n baltă.

Şi nu ucid cu mintea mea tainele
Ne ucid, în schimb, mizeria din spitale,
Medicamentele lipsă, maidanezii cu bale
Şi şoferii nebuni ce se cred singuri pe cale.

Lumina DNA-ului sugrumă vraja
Nepătrunsului ascuns al marilor corupţi.
În ciuda urzelii parlamentarilor celor mulţi
Năstase poartă iară o uniformă cu dungi.

Şi-ntocmai cum luna măreşte şi mai tare taina nopţii,
Zâna-surpriză a schimbat verigheta şi soţii,
Dar pe Victor l-a bătut şi vremea, şi sorţii
Căci Bianca a fugit la Paris cu Prinţul vieţii.

Cu largi fiori de sfânt mister
A venit 2014, cu artificii pe cer,
Che sera, sera - spune-un cântecel
S-aveţi sănătate şi bucurii fel de fel.


big hug