luni, 30 septembrie 2013

Păţanie la mare

Această întâmplare  mi-a fost povestită de mama pentru că creierul meu a dat delete acestei amintiri de la 3 ani.

Aşadar, pornim la mare subsemnata - ţânca de 3 ani şi 4 adulţi însoţitori.
Ca o paranteză, când eram mici tati ne-a dat mie, sorei şi fraţilor mei câte o poreclă reprezentativă. Cei patru muşchetari am fost denumiţi Trăpaşul, Ciobănelul, Filosoful şi Gogoaşă.
Eu eram Trăpaşul şi după această poreclă vă puteţi da seama de ce am plecat la mare cu 4 adulţi însoţitori şi de ce, în ciuda numeroasei gărzi de corp, am dispărut printre dune.

Dându-şi seama că m-au pierdut, mama începe să se panicheze şi să se agite. Dă de un salvamar şi i se jeluieşte:
- Mi-a dispărut copchila! Mi-a dispărut copchila!
Salvamarul îşi intră în rol:
- Ce semnalmente are?
- Mică, cu părul blond, uşor ondulat şi în pielea goală.

Se uită omul în jur şi-i răspunde:
- Doamnă, sunt cel puţin 20 de copii pe aici care corespund descrierii, alegeţi-vă unul!

Până la urmă m-au găsit la capătul unui ponton, gata să fac un dublu şurub definitiv în valuri.

Ei, dar dacă mi-ar fi luat vaporaş din ăsta, m-aş fi jucat frumos lângă cearşaf şi n-aş mai fi dispărut:
Colectia vaporasului este potrivita pentru o petrecere de zi de nastere sau pentry botezul unui baietel. Include invitatii, etichete pentru cupcakes, etichete de multumire si pungute de cadou/marturie.

joi, 12 septembrie 2013

Cugetarea zilei - creaţie

La început Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul. Apoi a făcut plantele, animalele, bărbatul şi femeia.
Iar apoi chinezii au făcut toate celelalte lucruri şi le-au ştampilat cu "made in China". big grin

Ei, dar această colecţie de nuntă cu aer rustic s-a făcut în Maramureş, unde există biserici de lemn cu turle ce împung norii şi porţi sculptate de mâini meştere:

Să aveţi o zi autentică!  big hug


sâmbătă, 7 septembrie 2013

Ceva drăguţ pentru weekend

Fotbalul, câinii şi Roşia Montană au strârnit pasiuni şi polemici aprinse zilele astea. Dar azi e weekend aşa că ne relaxăm şi vă arat ceva drăguţ - seria buburuzelor.

Am remarcat că v-a plăcut mult colecţia de buburuze care include invitaţie, etichete pentru cupcakes şi paie, etichetă de mulţumire, punguţă de cadou. Am vrut să fac şi un banner mare "La mulţi ani" cu aceleaşi motive, dar am rămas fără carton bordo. E pe lista de must-do.

Seria merge şi pentru petreceri de zi de naştere, dar şi pentru botezul unei fetiţe.

Mai jos puteţi vedea mai multe poze.


Să aveţi un weekend buburuzesc de frumos! big hug


vineri, 6 septembrie 2013

Personaj în jocurile foamei

Nu ştiu dacă vă amintiţi sau nu, dacă aţi citit sau nu, dar AICI am scris despre toate rahaturile care vin la pachet cu factura de curent. Pardon, sunt o lady, reformulez: despre toate chestiile care vin la pachet - taxa radio-tv, contribuţia pentru cogenerare de înaltă eficienţă, certificatele verzi.

Ei, mai nou pe factura noastră apare un nou ra ... mă scuzaţi, o nouă chestie: Componenta de piaţă concurenţială (CPC).
Să vedem despre ce e vorba pentru că denumirea e cam ceţoasă: "Este un tarif nou de energie electrică activă, aplicat de furnizorii de ultimă instanță în factura clienților finali care nu au uzat de eligibilitate, corelat cu calendarul de eliminare a tarifelor reglementate, cu scopul liberalizării complete a pieței de energie electrică .... Tariful CPC este calculat de furnizor pe baza achiziției de energie electrică exclusiv din piața concurențială ... cuprinde costurile cu achiziția energiei electrice din piețele competitive centralizate precum și costurile serviciilor asociate ale acestei energii furnizate la consumator ... și este avizat de autoritatea competentă (ANRE)". 
- http://www.electricafurnizare.ro/noutati/

În loc să se risipească, ceaţa asta s-a îngroşat de tot. Lucrul clar este că factura de curent va fi mai mare şi, cum electrica are monopol pe piaţă, alternativa este: ori plătim curentul la ce preţ vor muşchii lor, ori stăm la lumânare.

Mulţumim, partid iubit, că ne-ai redus cu 1 ban covrigul şi ne-ai scumpit cu lei buni o mie de alte lucruri pe care suntem obligaţi să le plătim. Probabil din milă suntem lăsaţi în voia sălbăticiunilor şi a cianurilor ca să ne curme ele traiul vai şi amar.

Nu mai zic nimic că acest rol de personaj în jocurile foamei mă enervează maxim. Maxim!

joi, 5 septembrie 2013

Pâine şi circ

Sigur că dacă aş căuta prin arhive de ziare şi articole, aş găsi mai multe exemple de perle la nivel de persoane şi spaţiu public, dar ultima săptămână a fost foarte ofertantă, aşa că nu are rost să fac investigaţii adânci.

Aşadar:

* Crin Antonescu la întrunirea femeilor liberale - "Deseori sunt invidios sau regret că nu sunt femeie. Tot ce are mai preţios femeia face diferenţa în raport cu bărbatul"
Îi recomand domnului Crin (şi numele e oarecum predestinat) o excursie în Thailanda unde dorinţa îi poate deveni realitate. Excursia să fie pe bani proprii, of course, că statul nu decontează nici măcar tratamente de cancer. Apoi îşi poate dormi liniştit somnul de frumuseţe.

* Victor Ponta, premierul care a tocmai transmis proiectul de lege privind exploatarea de la Roşia Montană în parlament spre a fi votat, declară că "Votul meu de deputat va fi împotrivă" 
O fi auzit el pe la orele de religie că "să nu ştie stânga ta ce face dreapta ta", dar acolo era vorba să fii discret şi să nu baţi toba când faci milostenii şi fapte bune. Când te divizi în două personalităţi antagonice, e doar un caz clasic de psihiatrie.

* Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a oferit părinţilor băieţului ucis de maidanezi bilete gratuite la meciul România-Ungaria."Am încercat să aduc mângâiere." Şi se miră că gestul său a fost prost înţeles.
Eu nu mă mir că a făcut un gest prost.

* Habemus bebeluşus prezidenţialus. Traian Băsescu merge să-şi viziteze nepoata la spital, iar la ieşire o reporteră îi pune o întrebare pe care doar un jurnalist cu ani de studiu în spate o poate pune: "Veţi mai veni să vă vizitaţi nepoata?"
Dar tu, duduie, vei mai continua să fii reporteră? Mă tem că da.


Ce să zic? Avem (încă) o ţară frumoasă cu munţi, păduri, Transfăgărăşan şi Deltă. Guvernanţii ne-au redus TVA-ul la pâine şi ne oferă circ gratis.
Păcat că ne mai muşcă (,) câinii. Uneori mortal.

miercuri, 4 septembrie 2013

MFC 36 - colecţii

Da, ştiu, am lipsit cam multişor. Dar am avut motivare şi motivaţie - am pregătit câteva colecţii pentru a le afişa pe Etsy, site-ul internaţional de handmade.

Am să revin pe blog cu poze, explicaţii, articole şi alte cele în curând ... după ce le mai bibilesc un pic şi le afişez.

Ah ... mai am de făcut şi un suport extralong de chei pentru Mixy şi unul pentru mama, că vine ziua ei.
Deci ... revin în curând.


Între timp puteţi admira mai multe imagini la Carmen  şi vă urez o miercuri în care să aveţi măcar un moment care să vă lase fără cuvinte big hug