sâmbătă, 10 august 2013

Cu bicicleta pe axa Franţa-România

Îmi place că românii noştri nu se uită la TV aşa ca Horthy în calendar fără să priceapă sau fără să rămână cu nimic. Nuuu, românii se uită, iau notă şi o aplică, bineînţeles adaptând nota la plaiul românesc.

Am început cu concluzia., iar mai jos am s-o exemplific cu referire la Turul Ciclistic al Franţei şi relaţia spectatori-bicilişti aşa cum am văzut-o la televizor şi cum  am trăit-o pe pielea mea de biciclistă amatoare.


1. Ţinuta spectatorilor.

Întotdeauna pe traseul cicliştilor se observă spectatori cu ţinute ieşite din tipare care doresc să atragă atenţia camerelor asupra lor şi să ofere un mic divertisment faţă de traseul altminteri plictisitor gri asfaltic.

- www.telegraph.co.uk -

- www.blog.newsco.com -

Românul însă are simţul ridicolului. Doar nu s-a îmbrăca precum dracu-n persoană sau găina din ogradă!!! Nuuu, el poartă o pereche de pantaloni scurţi personalizaţi cu diverse pete de mâncare sau de ulei şi găuriţi pentru extra-ventilaţie. În picioare are o pereche de şlapi comozi căci comoditatea contează mai mult decât frumuseţea.
Românul e mândru de pieptul lui curajos care a înfruntat vicisitudinile istoriei, precum şi de burta lui care nu-l lasă la greu, cum ar fi nunţi, botezuri, ieşiri la grătar etc. Nici gând să şi le ascundă precum un sfrijit ruşinat de fizicul lui.

- www.boston.com -


2. Cadourile date de spectatori cicliştilor

Pe tot parcursul traseului spectatorii oferă cicliştilor sticle cu apă ca să nu se dezhidrateze. Dar românul nu oferă produse pe care nu le-a testat înainte ca să se asigure că sunt ok din punct de vedere organoleptic. Astfel, el gustă seminţele şi oferă cojile. Sau fumează ţigara şi dăruieşte bicicliştilor mucul, uneori chiar în braţ ca să fie mai uşor de prins.


3. Încurajările spectatorilor

Trecerea bicicliştilor participanţi la Marele tur este încurajată cu aplauze şi strigăte de "allez, allez!"
Românii încurajează mai duios cu "hai, păpuşă!"

Dacă oamenii cu timp liber se înşiruie de-a lungul traseului francez, în schimb oamenii muncii îşi văd de treaba lor susţinând cea de-a doua economie a Europei.
În România, chiar şi muncitorul de pe schelă se opreşte cu mistria şi canciocul în mână ca să trimită un fluierat sincer  precum o bătaie prietenească pe umăr.


4. Spectatorii motorizaţi.

Mă rog, în Franţa nu sunt spectatori propriu-zişi, ci e vorba de cei din echipa organizatoare sau echipa biciclistului care merg de-a lungul traseului în maşină gata să ofere ajutor la nevoie.
Avem şi în România maşini însoţitoare şi nimic nu e mai motivant decât să pedalezi cot la portieră cu o maşină şmecheră.

Ba chiar mai mult, sunt şoferi care vor să fie atât de aproape de biciclistul partener la trafic încât nu vor să lase tabla maşinii să se interpună în parteneriatul lor. Aceşti şoferi trag pe dreapta şi deschid rapid portiera chiar în faţa biciclistului ca să fie apropierea maximă.


Ei, poate veţi cârcoti şi veţi spune că e diferenţă ca de la cer la pământ între Franţa şi România. Amu noh, or fi poate nişte deosebiri, dar mai mult de nuanţă şi de accentuare a R-ului, căci rezultatul este acelaşi: ŞI ÎN FRANŢA, ŞI ÎN ROMÂNIA BICICLISTUL ESTE ÎNCURAJAT ÎN TOATE FELURILE SĂ PEDALEZE CU DRAG ŞI SPOR.

Iar, după cum se ştie, rezultatul e tot ce contează la finalul zilei!


P.S.  Dacă aveţi impresia că n-am vorbit serios, puteţi încadra acest articol la rubrica de Happy Weekend găzduită de Elly.Dar să ştiţi că eu am vorbit cât se poate de serios, pe cuvânt de cercetaş!

miercuri, 7 august 2013

MFC 32 - sondaj

Care Radu Mazăre e mai frumos şi l-aţi lua cu voi acasă:

al constănţenilor?

- www.kanald.ro

sau al meu? l-am pus faţă-verso ca să-l observaţi mai bine tongueAl meu a primit numele ăsta pentru că este unicul iepuroi peste haremul de iepuroaice al fermei Rolling . winking

Mai multe imagini cu diverse personaje găsiţi la Carmen.

duminică, 4 august 2013

HW 30 - cum să-ţi faci un CV de succes

  
Un Curiculum Vitae al unui baiat de 17 ani facut pentru un fast-food McDonald's (si a fost angajat pentru ca era sincer si nostim), dupa un ziar local din New Holland 

NUME: Greg Bulmash
SEX: Nu inca, astept persoana potrivita.
POSTUL PENTRU CARE CANDIDEZ: Presedinte al Companiei sau Vice Presedinte. Pana la urma, orice post disponibil. Daca as fi avut posibilitatea sa aleg, nu as fi facut cererea asta.
STUDII: Da.
ULTIMUL POST OCUPAT: Tinta injuriilor din familie.
SALARIZARE: Mai putin decat meritam.
ULTIMA OCUPATIE: Infruntarea ostilitatilor birocratiei completand CV-uri.
CEA MAI REMARCABILA REUSITA: Incredibila mea colectie de pixuri furate din birouri.
MOTIVUL DEMISIEI DE LA ULTIMUL JOB: Ma seca.
PUTEM CONTACTA ACTUALUL PATRON PENTRU REFERINTE: Daca aveam asa ceva, mai completam asta?
PROGRAM DE LUCRU: Nu conteaza.
PREFERABIL INTRE ORELE: 1,30 - 3,30 pm, martea, miercurea si joia.
AVETI PROBLEME FIZICE CARE SA VA IMPIEDICE SA RIDICATI MAI MULT DE 50 KG?
- Depinde ce trebuie sa ridic.
POSEDATI MASINA?: Mai corect ar fi: posedati o masina care sa mearga?
FUMATI : Numai in pauze.
CE VA DORITI PENTRU URMATORII CINCI ANI?: Sa traiesc in Bahamas cu o blonda sexy supermodel care sa ma considere cel mai interesant lucru de pe lume dupa taiatul painii. Si as vrea sa incep acum cei cinci ani.
ATI COMPLETAT ACEST FORMULAR IN DEPLINATATEA FACULTATILOR DVS.?
- Nu am facultate.
SEMNATURA : Indescifrabila.
DATA : Azi, da' puteti sa o mai cititi din cand in cand.Oare absolvenţii noştri şomeri ar putea face un CV atât de original? Şi dacă da, ar avea succes la angajare cu el?


Să aveţi un weekend frumos şi vesel! big hug


"Postarea participă la  jocul HAPPY WEEKEND! - Ediţia 30."

joi, 1 august 2013

De la radio auzire şi alte cele

* Mi-au plecat musafirii după aproape o lună. Casa mea n-a fost atât de ordonată de la Paşti şi n-am spălat atâtea vase prompt după terminarea mesei de muuuuultă vreme (de când mă punea mama).
După plecarea lor n-am aspirat o săptămână, am dormit până la 9 (mai puţin când eram pe tura de zi la servici) şi am cu 4 kg mai mult. Chestia asta cu kilogramele mă supără cel mai rău, mai ales că pe căldura asta nici gând să mai fac pilates.

* Am împlinit 12 ani căsnicie. Deja???
Am sărbătorit cu tort ca la nuntă - diplomat. Deşi la nuntă a fost o greşeală:  eu dorisem tort de ciocolată, dar când l-am tăiat - surpriză: sub frişcă şi trandafiri era tort diplomat, nu de ciocolată!* Ferma Rolling are şi bobocei de raţă. Or fi ei mici şi crăcănaţi, dar se mişcă repede, abia i-am prins în poze.
* Horthy e nervos pe designerul care i-a proiectat haina de blană - nu are fermoar, capse, nasturi, nimic!!! El cum să reziste pe canicula asta cu şuba în spinare?!
Aşa că i-a dictat secretarului o scrisoare către designer în care-şi exprimă nemulţumirile.* Alt efect al găzduirii musafirilor a fost reducerea timpului de internet cam la 10% Şi, sincer, îmi prinde bine tot timpul ăsta câştigat, mi-a cam pierit microbul "stat pe net".
În schimb, mi-am propus ca joaca mea cu hârtiuţele să devină mai serioasă şi mai organizată şi să mă concentrez mai mult pe partea de "evenimente şi sărbători" şi să mă listez pe Etsy. Mă bătea gândul ăsta şi, în plus, mi s-a şi propus colaborarea cu firme organizatoare de evenimente.
Aşa că în ultimele zile caut furmizori buni şi constanţi de hârtie, panglici, plicuri etc şi mă voi ocupa mai mult cu 'lucrul manual'.
Asta înseamnă că cel puţin în perioada imediat următoare voi blogui şi  voi sta online în regim de program redus, dar când mă va bate dorul voi reveni.

De exemplu, cu astea m-am ocupat ieri: numere de masă pentru o nuntă care va avea loc sâmbătă.


Sunt din aceeaşi echipă cu invitaţia asta:

* Şi dacă tot am spus în titlu că am auzit ceva interesant la radio: zice Europa FM că cercetătorii britanici (cine alţii decât ei?!) au descoperit când se află omul pe Himalaya fericirii. Prima dată la 23 de ani, apoi moralul se duce berbeleac la vale şi atinge prăpastia la 50 de ani, după care o ia iar în sus şi ajunge din nou în vârf la 69 de ani. După vârsta asta e mister total, pe care cât ne ţine speranţa de viaţă vom constata dacă suntem fericiţi au ba big grin

Ce să zic? La 33 de ani 4 luni şi 9 zile mă simt destul de sus. Ce-mi doresc să am de la 23 de ani ar fi cele 52 de kilograme, dar în rest ... Sigur că dacă aş fi câştigat la loto aş fi vrut living de Neckerman, piscină şi jacuzzi în spatele casei şi menajeră în casă, dar sunt mulţumită sufleteşte şi fără ele.

Voi cum vă simţiţi la momentul actual?

Să fiţi voioşi şi sănătoşi! big hug