vineri, 31 mai 2013

Cugetarea zilei - iubire, trăieşti încă?

Oceanu-adânc şi orb
Şi-un soare: pâlnie adâncă
În care, trist, m-absorb,
Iubire, trăieşti încă?

Un sânge, o cinste, o pată,
Cuvinte fără brâncă,
de neuitat vreodată,
Iubire, trăieşti încă?

O stea, un Christ, un zid,
De minaret - în stâncă,
Un columbariu avid,
Iubire, trăieşti încă?

Un soare calm pe-o mare
Şi oarbă, şi adâncă,
Şi-un timp în destrămare,
Iubire, trăieşti încă?

Leonard Cohen - "Credinţa"

Eu cred că încă mai trăieşte de vreme ce încă este nevoie să fac felicitări pentru nuntă:Felicitarea este dintr-un carton A4 îndoit in 3 părţi. La prima deschidere arată aşa:


Iar la a doua deschidere se prezintă astfel: cu un buzunar interior pentru darul de nuntă. Adelina, în sfârşit iată euroii winking

miercuri, 29 mai 2013

MFC 22 - drumul sau destinaţia?


Fotografie realizată de Tonia J. şi expusă pe www.panoramio.com


Online puteţi face o călătorie la Carmen pentru mai multe imagini.

marți, 28 mai 2013

Meloman pentru o zi


Să vină la microfon, să vină ... Katie Melua!
Îmi place foarte mult vocea caldă a acestei cântăreţe, motiv pentru care nu mă pot opri la o singură melodie.

Ascultăm prima dată "Nine Million Bicycles", poate cea mai cunoscută melodie a ei, folosită şi de Vodafone într-o reclamă.Apoi melodia de pe coloana sonoră a filmului "Turistul"  - "No Fear of Heights".Pentru mai multe melodii care să vă încânte azi şi nu doar azi, mergeţi în vzită la Sorin.

The Versatile Blogger Award

Când leapşa vine dintr-o singură direcţie, mă mai pot feri. Dar când vine din cele patru roze ale vântului, nu am scăpare happyCe am de făcut?

1. Multumeste-i persoanei care te-a nominalizat.
2. Include link-ul catre blogul respectiv.
3. Selecteaza 15 bloggerite pe care le-ai descoperit recent sau pe care le urmaresti constant.
4. Lasa un link la ultima lor postare pentru a le anunta.
5. Spune-i persoanei care te-a nominalizat 7 lucruri despre tine.


Le mulţumesc fetelor pentru nominalizare - Minnie, SpunşieuElla şi  Tina. şi le trimit un fluturaş

Acum iau blogroll-ul la rând să găsesc 15 bloguri interesante, chiar dacă nu sunt toate conduse de mâini de femeie:

- Vixy - http://vixyblu.blogspot.ro/ - handmade creativ şi deosebit. 

- Carmen - http://vis-si-realitate-2.blogspot.ro/ - o doamnă şi un blog deosebite

- Kristi - http://crisalexbc.blogspot.ro/ -  informaţii şi colaje cu imagini din toată lumea, frumoase şi instructive totodată

- Geanina - http://geanina.org/ - toate fotografiile superbe se afişează pe blogul ei

-  Dor de Dragoste şi de Femeie - http://dordefemeie.wordpress.com/ - toate versurile emoţionante curg din peniţa ei

- Valy - http://vavaly.wordpress.com/ - care împărtăşeşte pasiunea pentru handmade şi quilling

- Javra - http://javra.eu/ - sursă de binedispoziţie

- Adelina - http://adelinailiescu.wordpress.com/ - o zeamă de cuvinte şi de întâmplări de viaţă

- Hapi - http://www.hapi.ro/ - mutată recent în casă nouă, dar cu verva şi umorul dintotdeauna

- dl. Cotos, îndrăgostit de oraşul de baştină - http://www.doarbaiamare.ro/

- Camelia - http://cameliasapoiu.blogspot.ro/ - o doamnă profesoară de nota 10

- Silving - http://silving.org/ - cu poezioare şi desene 100% originale şi cu mărgeluţe pictate şi înşirate cu talent

- Şilavarăcald - http://silavaracald.cotcodacii.ro/ - scrie cu talent despre tot ce vrei şi ce nuvrei, Şi mai are nişte căţei extrem de amuzanţi şi drăgălaşi.

- Siharta - http://artasisavoare.wordpress.com/ - care ne învaţă reţete mai noi sau vechi şi care face nişte torturi minunate

 - Sorin - http://fewstuff.blogspot.ro/ - unde se adună muzica bună şi reflexiile oglindite

- Slowaholic - http://slowaholic.com/ - un atlas geografic în imagini şi cuvinte, condimentat cu perlele lui Piticot

- Addicted - http://www.touchofadream.ro/ - pentru bună dispoziţie

- Mixy - http://www.mixy.ro/ - tocmai a închis pentru inventar, ceea ce este bine pentru că puteţi citi în tihnă articolele vechi. Atenţie, creează dependenţă. 

Musai să mă opresc aici că observ că am depăşit deja numărul. Toate blogurile pe care le citesc sunt deosebite şi au farmecul şi specificul lor. Pe unele nu le-am nominalizat pentru că am văzut că au fost deja nominalizate, iar altele sunt în vacanţă.

Şapte lucruri despre mine:

- am o adevărată grădină zoo acasă: găini, iepuri, raţe şi febleţea lui mama, motanul Horthy, care e expus frecvent pe blog
- am fost o copilă sprăhuiată, ceea ce se vede în colecţia de semne din frunte, braţe, genunchi, chiar şi pe laba piciorului. Mă şi mir că acum am răbdare să stau locului să fac quillling
- nu mă simt bătrână şi nu înţeleg de ce copiii mă salută cu sărumâna, dar deja am permis auto de 15 ani!!!
- sunt moartă după dulciuri, mai ales îngheţată
- îmi plac filmele, serialele şi romanele poliţiste
- mi-ar place să asist live la o finală de campionat mondial de fotbal sau de grand slam
- îmi plac reclamele şi se lipesc de mine sloganurile şi melodiile lor

Şi-am încălecat pe-o şa şi am termit aici darea de seamă, acum trebuie să pornesc la plimbare ca să înştiinţez nominalizaţii.
luni, 27 mai 2013

Să intre juriul

Săptămâna trecută v-am arătat o felicitare de nuntă - aici - şi aţi avut nişte sugestii în privinţa rămuricii, care era cam stingheră şi firavă.
Ideea iniţială o luasem de AICI

Revin cu două variante rămuroase:

1. Varianta "all in one" - în care urarea se combină cu rămurica2. Varianta "rămurică stufoasă" - unde am dezvoltat rămurica de sus.Am subţiat un pic şi chenarul roz, dar aş fi putut să-l reduc chiar şi mai mult.

Aştept părerile cu emoţie nail biting

duminică, 26 mai 2013

FFFB 7 - Gatsby, Marele Gatsby

"FFFB este o provocare pe care o lansez la sfârşit de săptămână tuturor celor care doresc să împărtăşească cu ceilalţi un moment frumos, trăit în timpul săptămânii - fotografiaţi şi postaţi / povestiţi şi ilustraţi." - aşa spune Anastasia, aşa executăm. happy


Azi vreau să vă povestesc despre "Marele Gatsby", respectiv romanul scris de Francis Scott Fitzgerald şi ecranizarea lui cea mai recentă.
Ce avem noi aici? 
America anilor 1920, cu decăderea valorilor, înflorirea speculaţiilor bursiere, acordurile jazzului şi valurile de alcool, deşi pe uşa de intrare scrie că e prohibiţie, fast şi bogăţie menite a ascunde frustări şi iluzii.

Pe cine avem noi aici? 
Nick Carraway, scriitor de vocaţie, dar plecat la New York în căutarea visului american şi a îmbogăţirii la bursă şi prin ochii căruia ni se descoperă acţiunea şi personajele. Nick ajunge să fie vecin cu unul dintre cei mai bogaţi şi mai misterioşi bogătaşi ai vremii, Jay Gatsby - un personaj fascinant, care se foloseşte de extragavanţă şi opulenţă cu un scop bine determinat: pentru a-i atrage atenţia şi apoi pentru a o recuceri pe Daisy, marea iubire (acum măritată) vieţii lui. Apoi îi avem pe Daisy şi soţul ei, Tom Buchanan, aristocraţi cu sânge albastru, superificiali şi snobi, care cam strâmbă din nas în direcţia noilor îmbogăţiţi dintre care face parte Gatsby. 
Mai avem, pentru a condimenta lucrurile şi a le complica, o amantă, numită Myrtle Wilson, o Madame Bovary americancă, etern nemulţumită de condiţia şi căsnicia ei şi care visează la dragoste, mai ales dacă dragostea vine la pachet 2 în 1 cu bogăţia.

Cam asta ar fi situaţia pe scurt, dar romanul intrigă şi îţi lipeşte mâinile de pagini încă de la început, te atrage în mirajul epocii şi în lumea personajelor. Misterul lui Gatsby îţi creşte nerăbdarea, vrei să-l cunoşti, să-i afli secretele, să-l auzi vorbind şi să intri în lumea lui. Iar când afli de marea iubire pe care i-o poartă lui Daisy de ani de zile, îi ajungi complice în încercarea de o recuceri şi de a-şi împlini dragostea. 
Însă superficialitatea femeii iubite, nesincronizarea perpetuă între moment, loc şi ocazie, izul fatalităţii care se simte tot mai tare pe măsură ce lucrurile avansează, toate astea te pregătesc pentru finalul tragic, dar nu şi pentru nodul care-ţi rămâne în gât. 
Inocenţa şi consecvenţa dragostei lui Gatsby te înduioşează, dar îţi vine totodată să-i tragi o pereche de palme ca să-şi caşte ochii şi să lase iluziile. Dar, asemeni lui Nick, eşti doar un spectator, care nu poate schimba mersul lucrurilor, poate doar să privească şi să ofteze din greu când personajele şi-au împlinit destinul.

Filmul a cunoscut mai multe ecranizări, prima chiar în 1926, la un an după apariţia romanului şi a fost o versiune de film mut. Au urmat alte ecranizări în 1949, 1974 (cea mai celebră de până acum), 2000 şi 2002.
Cea mai recentă ecranizare este cea lansată luna aceasta în versiune 3D, în regia/scenariul lui Baz Luhrmann şi avându-i în rolurile principale pe Leonardo DiCaprio (Gatsby), Toby Maguire (Nick Carraway), Carey Mulligan (Daisy Buchanan), Joel Edgerton (Tom Buchanan), Isla Fisher (Myrtle Wilson).

Filmul respectă cartea, se străduie s-o oglindească fidel şi, ca de obicei, DiCaprio dovedeşte că nu e doar 'a pretty face', dar şi un actor talentat, care intră convingător în pielea lui Gatsby. În schimb, m-a dezamăgit personajul Daisy - nu ştiu dacă e vina actriţei sau a regizorului-scenarist, dar parcă vroiam mai mult de la ea.

Pe de altă parte, întreg filmul e ca o vitrină a unui magazin de lux, opulent precum epoca la care se referă. Brooks Brother a croit costumele bărbăteşti elegante, Prada a creat vestimentaţia doamnelor, iar bijuteriile sunt creaţii Tifany. Tot acest lux este sporit de efectul 3D.
Dar, mie mi se pare, că tridimensionalitatea, deşi este wooow, alterează profunzimea. Mi-aş fi dorit ceva mai multă profunzime psihologică şi mai puţină strălucire.

Pentru a vă forma propriile impresii mergeţi zilele astea la cinema. 
Iar dacă vreţi să vă jucaţi de-a regizorul, citiţi romanul şi imaginaţi-vă singuri decoruri, personaje, trăiri sufleteşti şi puneri în scenă.

În final vă las o melodie cântată de Leonard Cohen şi ale cărei versuri cred că se potrivesc pentru a exprima dragostea totală a lui Gatsby:
sâmbătă, 25 mai 2013

HW 20 - Doctorul Au-Mă Doare

Nu e nici o distracţie să fii bolnav şi să ai nevoie de doctor, dar, sănătoşi fiind, putem glumi chiar şi pe această temă. Aşa-i, Elly, că putem?O fetiţă vine acasă şi îi spune mamei: 
- Un băiat de la mine din clasă mi-a zis azi să ne jucăm de-a doctorul... 
- Vai de mine! Şi ce-aţi făcut? 
- M-a lăsat să aştept o jumătate de oră pe culoar şi apoi m-a trimis acasă când n-am avut să-i dau şpagă. 


Un mecanic inlatura chiulasa de la motorul unei motociclete Harley Davidson, cand il zareste pe un chirurg binecunoscut intrand in atelier. Mecanicul il striga:
- Hei, doctore, pot sa-ti pun o intrebare? 
Chirurgul, putin surprins, se apropie de mecanic. Acesta se ridica, isi sterge mainile si intreaba: 
- Doctore, uita-te la acest motor, ii deschid inima, ii scot valvele, repar stricaciunile, apoi le pun inapoi si, cand termin, merge ca noua. Atunci cum se face ca eu am un salariu mic, iar dumneata castigi bani grei, facand practic acelasi lucru? 
Chirurgul a zambit si i-a soptit: 
- Incearca sa faci asta cu motorul pornit...


La un cabinet stomatologic particular are loc urmatorul schimb de replici: 
- Imi cereţi cincizeci de lei pentru extractia unei masele, doar pentru cinci minute de muncă? 
- Daca doriţi, o extrag intr-o oră.

Ca sa-i dea curaj pacientului, stomatologul ii ofera inainte de a-i scoate maseaua cateva pahare de palinca, dupa care il intreaba: 
- Ei, cum stam acum? Avem curaj? 
- Ohoooo! Sa indrazneasca numai cineva sa se apropie de maseaua mea!Inaintea unei operatii, chirurgul isi intreaba pacientul: 

- Ce varsta aveti? 
- Peste o luna voi implini 40 de ani. 
La care chirurgul spune: 
- Imi place optimismul dumneavoastra!


Un renumit chirug plastician ia masa intr-un restaurant select alaturi de un prieten. 
Dupa vreo 10 minute, in restaurant intra o domnisoara superba. Se apropie de masa lor, il saruta pe obraz pe chirurg si-i spune: 
− Dragul meu, m-ai transformat din ratusca cea urata intr-o adevarata printesa. Iti multumesc din suflet. Dupa ce femeia paraseste localul, prietenul mirat il intreaba pe chirurg cine e superba domnisoara 
− Aaa, pai e mama! 
− Wow, pai ai facut o treaba grozava. Arata de milioane. 
Dupa cateva minute in restaurant isi face aparitia o alta doamna, mult mai frumoasa. Se apropie de masa lor, il saruta pe chirurg si-i spune: 
− Iubitule, liftingul facial si liposuctia au facut minuni. M-ai facut sa arat cu 20 de ani mai tanara. Nu stiu daca voi putea sa-ti multumesc vreodata! 
Dupa ce si aceasta doamna a parasit localul, chirurgul ii explica prietenului ca doamna respectiva e chiar sotia lui. 
− Dumnezeule! Dar esti foarte priceput! Arata ca un fotomodel! 
Nici nu apuca sa-si duca fraza la bun sfarsit ca usile restaurantului se deschid si o femeie superba, mult mai frumoasa decat precedentele, cu un corp ce parea a fi sculptat de perfectiunea lui Brancusi, se apropie cu pasi repezi de masa lor. Toti ochii din local erau acum indreptati spre acel inger de fata. 
Dar, spre surprinderea tuturor femeia perfecta ii da o palma chirurgului si cu glasul ridicat ii zice: 
− Ticalosule!!!! Uite ce-ai facut din corpul meu!!! Mi-ai distrus viata!! Cariera!! Sper c-o s-o sfarsesti in iad!!! 
Toata lumea ramane extrem de mirata de atitudinea frumoasei doamne, iar chirurgul zice: 
− Hai sa nu mai vorbim despre asta. Era tata!


Iar la final să tragem şi concluzia: râsul este cel mai bun medicament, dar cine râde fără motiv categoric are nevoie de medicamente. big grin

Happy weekend tuturor şi sănătate maximă! big hug"Postarea participă la  jocul HAPPY WEEKEND! - Ediţia 20."


vineri, 24 mai 2013

Alice te trimite la Hotel Aqua Baile 1 Mai

Fiind vorba de de un concurs având ca premiu sejur de 3 nopţi pentru 2 persoane la  Hotel Aqua de 3 *** şi cu spa inclus,  sper ca Alice să mă trimite pe mine winking
Aşa că răspund ca un şcolar cuminte la întrebările puse de Alice:

1. Intra pe Hotel Aqua si spune-ne 3 lucruri care iti plac la camere si 3 facilitati ale hotelului care te incanta

Îmi place că este aer condiţionat în cameră. Fiind vară prefer să nu transpir în cameră, ci la saună :) 
De asemenea, accesul nelimitat la internet în camere este util. Chiar şi într-o vacanţă în care de regulă petrec offline, este nevoie uneori să primesc/trimit un mail, să caut o informaţie.
Apreciez draperiile groase la ferestre pentru că dorm mai bine când este întuneric în cameră.

Dintre facilităţile hotelului pe primul loc, bineînţeles,este spa-ul. N-am încercat niciodată duşurile emoţionale, aşa că sunt curioasă. Oare mă vor face să cânt ca Pavarotti?
Apoi masajul de relaxare ar fi binevenit. 
Iar în caz de vreme urâtă, aş aprecia mult piscina interioară cu jacuzzi.

2. In Baile 1 Mai  nu ai cum sa te plictisesti! Pe langa programele de tratament si relaxare ai la dispozitie excursii de 1 zi la Pestera Ursilor, in Ungaria la un mare Zoo, Salina Turda, Oradea etccc! Cum ar arata sejurul tau in Baile 1 Mai? 

Am fost în studenţie la Peştera Urşilor şi a fost interesant. Probabil aş mai merge o dată cu soţul. Şi am face o plimbare şi prin Oradea.


3. Clientii Hotelului Aqua se pot bucura de:

-Bai de plante relaxante si terapeutice 
-Baie tuceasca
-Sauna
-Cromoterapie - terapia prin culori --> efecte puternice asupra pshicului umar, dispozitiei si sanatatii
-Dusuri emotionale ( tropical aromat ) pentru un plus de relaxare
-Gimnastica
-Piscina interioara cu Jacuzzi
-Aparate fitness

-Masaj terapeutic, de relaxare, reflexogen
Pe care le-ai incerca prima oara?

După cum am spus mai sus, duşurile emoţionale m-au făcut curioasă. În plus, aş alege masajul de relaxare şi reflexogen şi bălăceala la piscină.


4. Din ofertele de vara prezentate mai jos tu ce tip de masa preferi in vacante
Mic dejun - Demipensiune sau Pensiune completa?

Oferta 1. Extrasezon pana in 21 Iunie  - 7 zile/6 nopti loc in camera dubla + 1 Nopte Bonus + SPA inclus + parcare gratuita

125 euro cazare cu mic dejun 
150 euro cazare cu demipensiune
180 euro cazare pensiune completa

Oferta 2. In plin Sezon dupa 21 Iunie pana in 1 Septembrie - 5-6 nopti loc in camera dubla  + 1 Nopte Bonus + SPA inclus + parcare gratuita

138 euro cazare cu mic dejun (5 nopti) 
180 euro cazare cu demipensiune ( 6 nopti) 

199 euro cazare cu pensiune completa  (6 nopti)

Aş alege oferta de sezon cu demipensiune pentru a avea timp liber la dispoziţie fără a fi legată de orarul de masă.

5. Hotel Aqua pune la dispozitia clientilor biciclete! Tu folosesti bicicletele in vacanta?
Nu le-am folosit niciodată. De regulă, cu bicicleta merg doar pe lângă casă, iar în vacanţe preferăm maşina.


Dacă mai doreşte cineva să particpe, regulile sunt acestea:

1. Trece Enciclopedia calatorului independent in Blogroll (concursul e adresat doar prietenilor mei bloggari)


2. Scrie un articol (detailat) in care sa raspunzi la cele 5 intrebari apoi intra pe blog si lasa link spre el in comentariu 

Castigatorul va fi ales prin tragere la sort cu ajutorul programului random.org! Ultima data de inscriere 31 Mai! 

joi, 23 mai 2013

Cugetarea zilei - la bal ori la spital

Oare cum poate determina un bolnav care spital e mai bun - cel unde se află mai puţini pacienţi sau cel care e  ticsit de pacienţi?
Oricum în România dilema nu-şi are rostul - spitalele ori nu mai există, ori au atât de puţine paturi încât bolnavii sunt nevoiţi să stea câte doi, ca elevii în bănci.

Pe de altă parte, de ce să ne batem capul cu spitalele când e sezonul balurilor şi al nunţilor? Proiectul handmade al zilei se încadrează în acest sezon.


În caz că vă întrebaţi, tot acolo am fost şi eu de am lipsit în ultimele zile. La bal, nu la spital. happymiercuri, 15 mai 2013

marți, 14 mai 2013

Meloman pentru o zi

Ca în fiecare marţi, Sorin ne invită să devenim melomani măcar pentru o zi. Şi ca să nu mai cârcotesacă Minnie că doar cei de la Orange ne învaţă melodii noi, azi mut atenţia către tabăra opusă - Vodafone.


 Prima melodie rulează chiar zilele astea în reclama la Vodafone Red şi e vorba de Pink şi melodia "Try"


Cea de-a doua este dintr-o reclamă Vodafone mai veche (2004, cred) şi e perfectă pentru a combate ceaţa ploioasă a zilei de azi: Lissie - "Bright Side"Să aveţi o marţi melodioasă!


luni, 13 mai 2013

Aceeaşi nepoată, alt episod

E vorba tot de nepoată-mea cu dulce grai moldoviniesc şi tot de perioada când fusese detaşată la bunici.

Bunica merge la servici, nepoata stă acasă cu bunicul pensionar. Şi cum să-şi omoare ei doi timpul? Ies de comun acord în parc cu mingea. Numai că acordul se termină aici pentru în versiunea junioarei, mingea este A EI, iar partenerul de joacă este doar un copil de mingi care face aport când scapă ea mingea. În schimb, în opinia bunicului, mingea este pentru pase şi driblinguri băieţeşti.
Şi din această nepotrivire de viziuni, nepoata revine din parc cu o găleată de frustrări astfel încât, sosită acasă, bunica este înştiinţată că:

- Nu mai vorbiesc cu bunelu' pentru că nu ştie sâ si joaci cu minjea!
- Nu se poate asta. Că eu mâine merg iar la servici, voi rămâneţi acasă şi trebuie să vorbeşti cu el.

Hopaaa, asta este o problemă. Atâtea ore singuri va fi obligată să vorbească cu bunicul. Dar nu-l poate lăsa să scape nepedepsit. Ce să facă? .... Ce să facă?

Ahaaa, găseşte ea altă pedeapsă:

- Atunci nu mai beu apă când îmi toarnă bunelu'!

Noh, aşe! Să se înveţe minte bunicul cum funcţionează joaca cu mingea şi ce păţeşte dacă nu se conformează!


În altă ordine de idei, îmi trimite soră-mea, mama moldovencei, imaginea asta:
- www.hartiutze.wordpress.com - 

E un suport de creioane făcut din cilindrul de carton al unui sul de hârtie igienică, îmbrăcat în lână roşie şi decorat cu floricele quilling. Şi mă întreabă soră-mea dacă pot să-i fac un suport de felul ăsta micii fotbaliste în nuanţe de roz şi maro ca să i se potrivească în cameră..

Păi cum să nu?! Că doar am stabilit că trebuie să-i intru pe sub piele în perspectiva viitorului când ea va fi afaceristă de succes, iar eu babă reumatică. 
M-am gândit să-l fac ceva mai trainic aşa că am înlocuit sulul de carton cu o conservă de tablă şi figurile de hârtie cu figuri din fetru.

Şi dacă tot m-am apucat de treabă, am mai făcut două suporturi pentru ceilalţi doi nepoţi care ştiu să mânuiască creioanele colorate. (Mai am un nepoţel, dar el nu le mânuieşte încă, doar le moflăie).

Şi iată ce a ieşit:


Sper să le placă. Altfel am încurcat-o şi acum, şi în viitor.

duminică, 12 mai 2013

FFFB 5

Anastasia ne provoacă să împărtăşim lucruri frumoase - Flori Fete Filme sau Băieţi este o provocare pe care o lansez la sfârşit de săptămână tuturor celor care doresc să împărtăşească cu ceilalţi un moment frumos, trăit în timpul săptămânii - fie că aţi văzut o floare, o fată frumoasă, un film bun, un băiat frumos, (un apus de soare....., fie că aţi terminat de citit un roman sau o poezie, un proiect handmade de care sunteţi încântaţi sau oricare alt moment de bucurie) - fotografiaţi şi postaţi / povestiţi şi ilustraţi (postarea cu ce consideraţi potrivit).

Aşadar, să vedem:

FLORI - maci, mai exact o coroniţă cu maci din fetru. N-am făcut-o săptămâna asta, dar n-am expus-o pe blog până acum. FETE - pe 9 mai 1979 Nadia Comăneci câştiga la Copenhaga pentru a treia oară consecutiv titlul suprem la Campionatul european de gimnastică. Această performanţă nu a fost egalată până acum.
Putem fi mândri de campioana noastră şi de faptul că este unul dintre ambasadorii neoficiali de succes ai  României.

BĂIEŢI - Bruno Icobeţ şi prietenii lui au câştigat finala "Românii au talent". Este fantastică legătura dintre acest om şi câinii lui.MELODIE - Skyfall interpretată de Adele, pur şi simplu pentru că îmi place.FILM - vă las pe voi să-mi daţi idei.

big hug

sâmbătă, 11 mai 2013

HW 18 - din lumea celor care nu cuvântă

Nu cuvântă, dar tot dau naştere la bancuri, special pentru 


CATEGORIA "Alege-ţi bine tovarăşii de drum"
Un şoricel şi un elefant mergeau pe un pod. La un moment dat, şoricelul spune: "mamăăă, ce mai tropăim de se scutură podul".CATEGORIA "Atitudinea e totul"
Regele leu cheamă toate animalele pădurii şi le cere să se despartă în două tabere: cei deştepţi la dreapta, iar cei frumoşi la stânga.
Toate animalele se conformează şi se despart în cele două tabere, doar maimuţa rămâne singură în mijloc.
Leul o întreabă:
_Tu, ce mă rog, aştepţi?
- Ce-ai vrea? Să mă împart în două?

- www.animalzfun.blogspot.com - 


CATEGORIA "Ştiinţa nu ştie chiar totul"
Elefantul se întâlneşte cu dinozaurul şi îl întrebă:
- Ţi-a dat Noe like?
- Nu.
- Nasol, nasol de tot.

- www.cronicileancutei.wordpress.com - 


CATEGORIA "Politica internă a companiei"
Începe cu o cuşcă în care se află cinci maimuţe. În interior agaţă o banană de tavan şi aşează o scară sub ea. Fără să treacă mult timp, una dintre maimuţe va urca cu intenţia de a lua banana. În momentul în care atinge scara, aruncă din belşug pe celelalte maimuţe cu apă rece.
După un timp, altă maimuţă va face o nouă încercare cu acelaşi rezultat - toate celelalte maimuţe sunt udate cu apă rece. Peste puţin timp, când o altă maimuţă va încerca să urce scara, celelalte maimuţe o vor împiedica.
Acum lasă deoparte apa rece. Scoate una dintre maimuţe şi înlocuieşte-o cu una nouă. Aceasta vede banana şi încearcă să urce scara. Surprinsă şi îngrozită, observă cum celelalte maimuţe o atacă. După o nouă încercare şi un nou atac, ea va şti că dacă încearcă să urce pe scară va fi asaltată.
Acum scoate altă maimuţă din cele cinci iniţiale şi înlocuieşte-o cu una nouă. Aceasta porneşte către scară şi va fi atacată. Maimuţa care a fost înlocuită prima dată, ia parte la atac cu entuziasm!
În acelaşi mod, înlocuieşte o a treia maimuţă din grupul celor cinci cu una nouă, apoi a patra şi a cincea. De fiecare dată, maimuţa nouă se îndreaptă spre scari şi este atacată de celelalte.
Majoritatea maimuţelor care participă, habar n-au de ce este interzis urcatul pe scară sau de ce o astfel de faptă trebuie pedepsită.
După înlocuirea tuturor maimuţelor din grupul iniţial, nici una dintre ele nu a fost stropită vreodată cu apa rece. Cu toate acestea nici o maimuţă nu se apropie de scară. De ce? 
Pentru că, din câte ştiu ele, aşa a fost obiceiul mereu pe acolo.
Iar asta, prieteni, este începutul a ceea ce se cheamă "politica internă a companiei".

- www.funnypica.com - Să aveţi un week-end fără cuvinte de frumos! big hug

joi, 9 mai 2013

Pleşi?

Timpul povestirii e plasat cam cu 12 zile înainte de Paşti. Nepoată-mea de 3 ani şi 3 luni fusese detaşată de la Cluj, de la părinţi, la Baia Mare, la bunici, ca să scape de răceala lui frate-su. Şi mă sună mama că a dat o raită prin piaţă şi să trec pe la ea să împărţim prada.

Buuun, mă duc. Mami, tati şi nepoata erau tustrei în curte. Observ că nepoata e cam supărată şi mami mă lămureşte că n-a vrut să doarmă de amiază, deci trebuie manevrată cu grijă că îi sare repede ţandăra. Şi, într-adevăr, nu ne pupăm, nu ne îmbrăţişăm, ci mă ia direct în primire:

- Ci faşi aişi?

Paranteză - cred că atunci când a fost momentul să fie livrată nepoată-mea nu mai era nici o  barză ardelenească disponibilă şi a adus-o o barză moldovenească pentru că are accent şi pronunţie perfect moldovinieşti, spre marea noastră distracţie.

Deci, ci fac?
- Am venit la mama.
- Aha!
Şi mă ignoră.

Mama intră în casă, eu rămân cu tati şi cu gonguţa pe afară. Tati îmi explică că a dat comandă de lemne pentru iarnă şi ajung a doua zi (joi) şi le pregăteşte locul în curte. Atunci nepoată-mea intră în discuţie:

- Bunelu, eu joi mierg acaşă. Aşa m-am înţeleş cu mama şâ cu bunica. Vine mami sâ mă ia.
- Cum? Nu rămâi să-l ajuţi pe bunicu? o întreb.
- Nu, că m-am înţeleş deja.

Îmi place de nepotă-mea că e om de cuvânt: dacă a făcut o înţelegere, aia e! Nu se mai schimbă.

O urmăresc cum râcâie pietre de prin grădină (spre disperarea gândacilor locuitori sub acele pietre) şi îşi umple coşul bicicletei cu ele. Mă ia curiozitatea şi o întreb:

- Ce faci cu pietrele?
- Li transport.

Îmi place de nepoată-mea că e om de acţiune: timp de câteva zile cât a stat la bunici, a şi pus pe roate o afacere de transportat materiale de construcţii.

Intru în casă, semnez cu mami procesul verbal de predare-primire de brânză, smântână şi alte cele. Iau plasele şi ieşim amândouă afară. Când o vede nepoată-mea pe angajata ei numărul unu, o ia în primire:

- Buni, mierjem sâ duşem pietrili astea? Mi-i plin coşul.
- Mergem imediat.
- Acuma sâ mierjem!
- Acuma imediat.

O iau către maşină, povestind cu mami. Nepoată-mea vine după noi cu bicicleta, pietrele şi nerăbdarea în creştere. Noi mergem agale ...povestim ... dechid uşa la maşină ... povestim ... pun plasele pe banchetă  ...povestim mai departe ... Nepoată-mea nu se mai rabdă. Vine în faţa mea şi mă întreabă scurt:

- Pleşi?

Să nu credeţi că era o simplă întrebare. După privire şi tonul vocii, mesajul era clar: "Du-te odată la tine acasă că-mi ţii angajaţii şi afacerea în loc!"

M-am conformat şi am plecat. Nu de alta, dar gândesc în perspectivă: peste 30 ani eu voi fi babă ieşită la pensie, iar nepoată-mea va fi o afaceristă de succes în top 300 Capital şi măcar ea să aibă bani de medicamente pentru reumatism. Trebuie să am grijă de pe acum să-i fiu în graţii.

miercuri, 8 mai 2013

MFC 19 - Supernanny

Cred că mă trage Carmen de urechi dacă mai lipsesc din galeria ei fără de cuvinte, aşa că mă grăbesc să vă arat ce surpriză a avut Horthy când s-au ciocnit ouăle de Paşti:duminică, 5 mai 2013

Paşte fericit!

Am căutat mesaje de inspiraţie pe google, dar mi se par atât de puerile şi de false, gen:

  • Sa-ti fie viata pufoasa ca un cozonac, fara griji ca a unui miel, colorata ca un ou de Pasti si luminoasa ca ZIUA INVIERII.  
Viaţă pufoasă? să fim serioşi! Fără griji ca a unui miel? păi am dat o rundă prin piaţă şi mieii păreau chiar plini de griji, aşa priponiţi în soare şi fără apă, aşteptându-şi soarta

  •  16 iepurasi: 8 se spioneaza, 5 sunt la somnic si frumos viseaza, 2 mai albiori dau cadou de sarbatori, iar ultimul a citit Un Nou Paste Fericit!
No comment că mai pueril de atât nu se poate.

  • Un gand curat, un miel impanat, un ou inrosit, cozonac indulcit, un vin de-ai bea, HRISTOS VA INVIA!
Un vin te-ai bea, mai degrabă te-ai îmbăta. Iar Hristos a înviat acum 2.000 de ani, nu aşteaptă să scoată omul dopul de la damingeană.

Aşa că mai bine scriu ce reprezintă pentru mine Paştele.

E o sărbătoare care mă învaţă în primul rând că pentru a obţine ceva e nevoie de sacrificiu, de tenacitate şi de curaj. Chiar dacă nu am un plan măreţ pentru a salva lumea şi nu e nevoie să fac sacrificii supreme, totuşi nimic nu se obţine de-a moaca.
Şi dacă stau să mă gândesc bine, e bine că e aşa, pentru lucrul obţinut uşor, este uşor desconsiderat, nu este preţuit ca lucrul pentru care s-a muncit şi aşteptat.
Aşa că vă urez să aveţi răbdare şi tăria să acceptaţi sacrificiile care vă vor aduce apoi bucuria  reuşitei.

În al doilea rând, Paştele e o sărbătoare a dragostei adevărate. Deşi putea să scape de răstignire, Hristos a acceptat-o din dragoste pentru oameni, pentru toţi oamenii. A fost alegerea Lui să iubească omenirea şi a iubit oamenii chiar dacă asta L-a dus la cruce.
Vă puteţi imagina ce fel de relaţii am avea şi în ce fel de societate am trăi dacă am renunţa un pic la egoism?
Vă urez să iubiţi şi să fiţi iubiţi în acest fel necondiţionat, fără negocieri de tipul "îţi ofer ceva dacă-mi oferi şi tu înapoi".

Şi în final, Paştele este o sărbătoare a optimismului, a încrederii, a speranţei. Dacă Hristos a "călcat" moartea, cum zice cântarea tradiţională de Paşti, atunci şi noi putem călca bolovanii care ne ies în drum.
Vă urez să nu vă lasaţi descurajaţi, ci să aveţi mereu un stoc de speranţă.

Indiferent că ne-am declarat creştini la referendum sau nu, că credem Biblia sau nu,  cu toţii avem nevoie de curajul de a face sacrifiicile necesare, de dragoste şi de speranţă. Vă urez toate acestea cu drag şi sărbători fericite alături de cei dragi!

Hristos a înviat!