joi, 28 iunie 2012

Ziua buna se cunoaste de la prima cafea

Ta naaaa ... in sfarsit am reusit sa realizez primul tablou "quillingit".

E departe de perfectiunea din lucrarile Yuliei Brodskaya sau Natashei Molotkova, dar, vorba reclamei, e mic si e munca proprie.

*daca va place fotografia tabloului meu nu va uitati pe linkurile celor doua artiste ca apoi n-o sa va mai placa tabloul meu, lucrarile lor sunt absolut fantastice


N-am facut poze pe parcurs, dar voi descrie pasii de executie:


luni, 18 iunie 2012

Somn usor

Am promis ca voi cauta niste paturi originale pe masura noptierelor. Ca urmare am spionat precum paparazzi si iata ce am gasit:

patul Sheherazadei - in care l-a convins pe regele Shahryar sa nu-i curme viata, facandu-l curios sa afle o noua poveste si o noua poveste si o noua poveste ...lup de mare neinvins si neinfricat
Jack Sparrow e la carma si in pat  

miercuri, 13 iunie 2012

Passing by

It's time for a new dynamic duo challenge and this time the stars are two soft and subtle colours: regal rose and basic grey.And here is my card:luni, 11 iunie 2012

Handmade-ul ca raia :))

Handmade-ul este ca raia care se prinde repede si se tine bine de cine s-a prins. Doar ca este ca raia intr-un sens pozitiv - nu vrei sa scapi de "pacoste", ci o lasi sa se instaleze cu tot mai multe efecte secundare: noi idei, noi abordari, noi domenii, noi lucruri pe care le-ai putea face si pe care ti-ar place sa le faci pentru tine sau pentru altii.

Asa ca dupa felicitari si quilling, la mine se manifesta o alta forma de handmade - accesoriile.
Si am inceput cu cateva chestiute realizate din organza si margelute, cum ar fi brose si accesorii pt o coafura care, vorba reclamei, trebuie sa reziste:


Deocamdata nu e chiar de rau. Ramane de vazut ce efecte va mai produce boala asta si cum se acutizeaza. :))

miercuri, 6 iunie 2012

duminică, 3 iunie 2012

Episod de campanie electorala

     Sambata dimineata, ora 10. (Da, sambata ora 10 e considerata dimineata :) ). Singura acasa, strang patul in dormitor cand linistea gandurilor mele abia desmortita de o cafea e tulburata brusc de niste vociferari masculine si strigate "haloo, haloooo".  Prin perdeaua opaca a dormitorului se intrezaresc cateva siluete. Ma opresc brusc cu patura in aer ca un magician pe scena, pacat ca nu aveam public.

Doar n-or fi gresit niste british hooligans avionul si in loc sa aterizeze in Polonia pentru CE 2012 au aterizat in fata usii mele? Se mai aud niste "halooouri", apoi siluetele pleaca.

Las patura pe pat, arunc ocheade sfiose pe geam precum Ileana Cosanzeana din turnul zmeului si descopar vinovatii de tulburarea aranjarii patului si a linistii mele mentale - 6 personaje masculine unele cu burta, altele fara, dar toate cu mainile pline de pungi, fulare, pliante galbene. Cele 6 personaje se plimba pe strada, striga la usi si cine le deschide e cadorisit cu ceva produse din stocul galben, care nu deschide primeste cadoul agatat de gard sau, precum in poza, de scuterul din fata casei.

Ei, fir-ati voi! Oi fi eu sperioasa, dar cand ma enervez, actionez. Si actionez cu aparatul foto si cu telefonul - sun la 112, cer legatura la politie si comunic ilegalitatea comisa - pentru ca in Romania e interzis sa faci campanie electorala de alegeri locale in week-end si pentru ca in Romania in orice zi a saptamanii e interzis sa strigi omul din casa si sa-i dai lucruri galbene, portocalii, rosii sau verzi, impopotonate cu substative nume proprii. Politistul de servici mi-a comunicat ca va trimite un echipaj in zona si intradevar cateva minute mai tarziu o masina de politie patrula pe strazi in cartier. Nu stiu daca i-a mai gasit pe hooligans sau nu, dar eu sunt si raman un cetatean cu simt civic.

Da, un cetatean cu simt civic, care stie legea si care nu se turmenteaza ca sa-i spuna altii cu ce culoare sa voteze. Si la ce-mi accesorizez fularul galben? - pantofi galbeni n-am, nici poseta, plus ca m-ar face sa par prea palida. Si stiu ca nu sunt singura din tara asta care ar prefera sa fie "cumparata" cu platforme electorale ce propun proiecte realizabile si bine gandite, strategii de dezvoltare a localitatii duse pana la capat, licitatii publice impartiale si la pretul corect.

Noi, cetatenii cu simt civic, nu suntem cumparati cu pungi viu colorate cand situatia e maro, ci cu asfalt care rezista multianual, cu investitii atrase, cu locuri pentru copii in gradinite, cu medicamente in spitale, cu locuri de parcare ... cu fapte si nu cu "gogosi". Si suntem mai multi decat ati crede. La campania asta ne-ati pierdut, dar poate-poate gasiti ceva atragator si pentru noi la campania urmatoare.