joi, 26 aprilie 2012

Daca...

Daca doriti sa oferiti o felicitare handmade unicat si nu aveti timp sa o realizati singuri sau nu aveti materiale la indemana sau, pur si simplu, alinierea planetelor nu va este favorabila pentru activitati creative, nici o problema - puteti sa o comandati din magazinul meu online :)

http://www.breslo.ro/Shop/RollingIdeas

luni, 23 aprilie 2012

De ce plang chitarele?

Cred ca exista chitari care plang  pentru ca au incaput pe mana unor amatori care le zdrangane si le chinuie corzile, chitari ghinioniste care isi rateaza scopul.

Dar exista chitari care au norocul de intra pe niste maini fermecate, precum cele ale fratilor Zamfirescu - finalisti la Romanii au talent, si aceste chitari nu (doar) plang, ci canta si incanta, striga si soptesc, alina si zguduie, iar sunele corzilor lor urca pana deasupra norilor si coboara pana in adancurile sufletului si pentru cateva minute te fac sa uiti de orice si sa respiri doar cum si cand iti dau ele voie.

Lasati-va vrajiti:

http://www.youtube.com/watch?v=WPthQ96_VpA&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=3hiDpV7WpLE&feature=related

http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=YDf1wPv-Wps


joi, 19 aprilie 2012

Felicitare de nunta

A trecut postul Pastelui ... a trecut si Pastele ... si se da liber la nunti.

Daca viitori miri isi bat capul cu invitatii, restaurant, meniu, rochie, papion, pantofi si alte cele, viitorii nuntasi au de pregatit doar un plic :)))
Iar intre hartiile din acel plic se poate insera si o felicitare handmade care sa transmita dorinta ca doua palarii diferite sa faca o casa buna.

  
Mai jos se pot observa detaliat cele doua palarii - a ei si a lui:

  

Urarea este scrisa pe un buzunar in care se afla o hartie mai mica pe care le puteti scrie mirilor un gand sau un sfat. Daca aveti mai multe ganduri si sfaturi de transmis, le puteti scrie pe verso si ... distractie faina la nunta!


..............................................................................................................


As the wedding season is ready to start and the future newly weds are busy planning and getting ready everything from menu to dress and shoes, the guests must not worry: here is a handmade card already finished and waiting to be given.



I used white cardstock card base and coloured paper (white, black and pink) to create a 14*13 cm card representing two hats (for her and for him) and a Romanian wish for the couple to have a long and happy marriage.

So, here is the card and here is the first challenge I put up with for Daring Cardmakers.

vineri, 13 aprilie 2012

Bucatarind pentru Pasti

Vedeta mesei de Pasti este intotdeauna mielul si mai jos va dau o reteta de pulpa de miel la tava cu garnitura clasica sau mai exotica.

Ingrediente:
- pulpa de miel
- 3 catei de usturoi
- 2 crengute de rozmarin proaspat
- 1 lingura de cimbru uscat
- 1/2 pahar ulei de masline
- piper negru macinat
- 1 pahar vin rosu sec

Pulpa de miel se sterge cu o carpa umeda. Se zdrobeste usturoiul si se amesteca cu uleiul de masline, rozmarinul tocat, cimbrul si piperul. Se unge pulpa cu acest amestec. Se stropeste o tava cu putin ulei, se aseaza pulpa de miel in tava si se la cuptor timp de 20 de minute la foc mare.
Apoi se adauga vinul peste carne, se reduce focul si se lasa la cuptor inca 30 de minute.

Garnitura clasica:
- 10-12 cartofi noi mici
- 2 cepe medii
- 2 morcovi medii
- 6 rosii cherry
- sare, piper

Se spala legumele (cu exceptia rosiilor) si se taie in cuburi mai mari. Se stropeste o tava cu ulei si se aseaza legumele, se condimenteaza. Se dau la cuptor. In ultimele 10 minute de coacere se taie rosiile cherry in jumatati si se adauga peste restul de legume.

Aceasta garnitura se poate face in aceeasi tava cu mielul, asezand pulpa de miel pe patul de legume, sau separat.


Garnitura exotica:
Aceasta garnitura pentru friptura de miel am descoperit-o acum 2 ani  pe blogul Teo's Kitchen si a devenit favorita si o fac doar in tava separat fata de carne.

- 1 kg cartofi dulci
- 1/2 kg cartofi albi
- 3 mere verzi
- 3 morcovi mari
- 200 gr unt topit
- 1 lingura scortisoara macinata + 2 batoane de scortisoara intregi
- 1 lingura nucsoara macinata

Se spala si se curata cartofii si se taie cuburi, se curata morcovii si se taie rondele. Merele se spala, se scoate cotorul si se taie cuburi, cu tot cu coaja.
Asezam legumele in tava. Amestecam untul topit cu scortisoara si nucsoara macinata, turnam peste legumele din tava si amestecam cu mainile astfel ca toate sa fie unse cu acest amestec. Punem batoanele de scortisoara deasupra si turnam o cana de apa.
Se lasa la cuptor aprox. 1 ora pana cand legumele sunt moi.

Orice ati alege pentru masa de Pasti, spor la munca si pofta buna!



marți, 10 aprilie 2012

Memento

Iar e nebunie in trafic si in piata sau supermarket, iar se agita gospodinele spaland geamurile si pregatind lista cu mancaruri de Pasti, se pregatesc tinute de sarbatoare, se cumpara servetele pe aceeasi tema pascala, se vopsesc oua si se umple miel.

Dar inainte de a lua bucurosi lumina din lumina, de a ne aseza alaturi de familie la masa si de a ciocni ouale rosii rostind un "Hristos a inviat" sa ne amintim ca pacatele nu s-au iertat cu un 'select all - move to recicle bin - empty recicle bin', nici cu doua-trei rostiri de Ave Maria si Tatal Nostru.

Inainte de o piatra rasturnata din fata unui mormant gol a fost tradare, au fost batai si cuie batute in palme. Inainte de inviere a fost Gradina Ghetsimani, Via Dolorosa si Dealul Capatanii.

Hristos a inviat, dar mai inainte Hristos a fost rastignit si avem sarbatoare doar pentru ca a fost un sacrificiu.

http://www.youtube.com/watch?v=7asEdmZsSPo&feature=related

marți, 3 aprilie 2012

Primavara incepe cu ...

.... cu tine, ar zice trupa Holograf:

http://www.youtube.com/watch?v=SM5AWZVpdC4


.... cu echinoctiul de primavara, ar zice astronomii:



iar eu zic ca poate incepe la fel de bine cu o roaba plina cu flori:


Ce ziceti? Poate?


Cateva explicatii:

Florile franjurate bicolore - pe o fasie mai lata de baza (albastra, in acest caz) se lipeste din loc in loc o fasie de alta culoare (roz, tot in acest caz :) ), se franjureaza cu foarfeca, apoi se roteste ca o fasie obisnuita.



Clopoteii se formeaza inca din momentul rularii hartiei, decaland cate un pic fasia si nu suprapunand-o ca de obiecei. Se vede mai bine in imagine:



Iata cum arata clopoteii roz de pe felicitare:

Un melc, melc codobelc vrea sa escaladeze florile:

Primavara, te asteptam! 

  


Doua felicitari simple

Cum zice si titlul, mai jos sunt doua felicitari simple: o banda de hartie de cadouri in dungi, 2 fasii de hartie si cateva forme simple de quilling.

Albastra:



Verde & portocaliu:

  

duminică, 1 aprilie 2012

Baby girl & baby boy

Voila, doua felicitari facute pentru o fetita si un baietel.


Literele sunt decupate din hartie de cadouri, inscriptionata cu "happy birthday".

Floricelele franjurate sunt realizate astfel: in jurul unui cerc strans se ruleaza in continuare o fasie de hartie taiata anterior cu foarfeca sub forma de franjuri:



Pentru felicitarea baietelului am folosit o fasie albastru deschis de 1 cm latime si o fasie albastru inchis de 1,5 cm latime. Pentru felicitarea fetitei, am folosit doar o fasie de hartie rosie, dar i-am adaugat o panglica cu fundita facand o taietura in muchia felicitarii.

Salata mexicana a la mama

INGREDIENTE: 


- o caserola (500 gr) de champinion, calite cu putina ceapa
- 2-3 morcovi rasi pe razatoarea mare
- 4 oua fierte si rase pe razatoarea mare
- 4 felii de sunca taiata cubulete
- 1 conserva de  porumb
- 2 fire de ceapa verde taiata marunt
- maioneza
- vegeta
- masline pt ornat

Aceste ingrediente se aseaza intr-un castron in aceasta ordine: ciuperci - morcov - jumatate din cantitatea de maioneaza in strat subtire, bine intins - ouale fierte - sunca - porumb - restul de maioneza - ceapa verde - maslinele.

Deasupra fiecarui strat (mai putin la ultimul, de ceapa verde) se presara cate un pic de vegeta. Se pune in frigider si se serveste rece.

  
Pofta buna! :)



P.S. Acest articol este dedicatie speciala pt Calin ca sa nu ma mai sune de fiecare data sa ma intrebe ordinea ingredientelor. :)))) Unu la mana telefonul costa, doi la mana poate sunt cu mainile ocupate cu ceva felicitare si nu pot raspunde prompt.

Felicitare pentru incepatori

In acest articol voi explica pas cu pas realizarea acestei felicitari:

MATERIALE FOLOSITE:

- carton visiniu A5
- 2 dreptungiuri de hartie culoarea untului de cca 8,5 * 12 cm
- 6 fasii visinii * 7,5 cm lungime
- 6 fasii visinii * 7 cm lungime
- 6  fasii visinii * 8 cm lungime
- 2 fasii verzi * 30 cm lungime
- 2 fasii verzi * 6 cm lungime
- 2 fasii verzi * 5 cm lungime
- 2 fasii visinii * 15 cm lungime
- 2 fasii culoarea untului * 15 cm lungime
Toate aceste fasii au 3 mm latime
- 1 fasie culoarea untului * 15 cm lungime * 1,5 mm latime
- foarfeca
- lipici solid si lichid

REALIZARE: