luni, 26 martie 2012

Introducere in quilling (2) - forme de baza

Cand m-am apucat de quilling, am gasit pe net o gramada de articole si filmulete explicative in engleza, dar prea putine in romaneste. De aceea in acest articol voi incerca sa scriu in dulcele grai romanesc :) si cat mai detaliat posibil cum se realizeaza formele de baza in quilling, cu ajutorul carora se creeaza ulterior toate decoratiile. Recunosc ca uneori e greu de gasit cuvintele pentru a descrie cum se modeleaza o forma, dar sper ca imaginile suplinesc aceasta lipsa.

Langa denumirile romanesti ale formelor am trecut in paranteza si denumirile in engleza, ca sa fie mai usor cand cautati informatii in limba universala :)

Avem nevoie de fasia de hartie, unealta de quilling si lipici lichid (pentru formele inchise) si pornim introducand capatul fasiei de hartie intre piciorusele uneltei, iar apoi rotim unealta.

Introducere in quilling (1) - unelte si materiale

Quillingul inseamna simplu rularea hartiei, mai exact rularea unor fasii de hartie carora li se dau diverse forme si care apoi pot fi lipite pentru a crea felicitari, decoruri (pentru rame foto, cutii, placute de agatat chei, ceasuri de perete sau orice mai doriti) si chiar bijuterii.

UNELTE - se gasesc pe site-uri de profil sau in magazinele de hobby


1. In lipsa unei denumiri mai adecvate, uneltei de baza am sa-i spun simplu unealta de quilling.
Aceasta unealta am achizitionat-o de pe un site :
Deoarece spatiul dintre cele doua picioruse era cam larg pentru unele modele, sotul mi-a realizat o unealta de quilling dintr-un ac caruia i-a rupt capatul si i-a pus un maner de cauciuc:

Mai jos puteti observa diferenta dintre cele doua: