sâmbătă, 15 septembrie 2012

Melodibilă

Limba noastră-i o comoară
În adâncuri înfundată

Ştiind acest lucru, cei de la Taxi s-au gândit că nu are rost să ia târnăcopul şi s-o dezgroape că, cine ştie, există riscul de a lăsa un cartier în beznă lovind şi tranşând nişte cabluri, precum Dorel din reclamă. În plus au auzit şi că Eminescu e un mare poet, printre altele şi pentru că jongla cu limba română precum un circar cu portocalele - "sara pe deal", "flori albastre tremur ude " sau, şi mai bun exemplu, "umerele goale".

Aşa că au scos o nouă piesă cu un titlu original 100% - "Eşti iubibilă".

http://www.youtube.com/watch?v=jHhPMuhLNRw

 Nu stau cu tv-ul pornit pe Kiss TV sau MTV ca să prind toate hiturile, dar fac cunoştinţă cu noile lansări ascultând radio către şi de la servici, stând la o coadă interminabilă la caserie în Kaufland, privind cum Tina îmi face unghiile frumos colorabile, pe Facebook sau în timp ce savurez o clătită indescriptibilă la La creperie.

Paranteză - când veniţi în Baia Mare trebuie să mergeţi la La Creperie, pe strada Şcolii. Aş spune că au clătite cu orice umplutură posibilă, dar ştiu că aveţi imaginaţie bogată, aşa că spun doar că au în meniu de la obişnuitele clătite cu dulceaţă la clătite cu fructe de mare, de la clătite cu ciocolată la clătite cu pastramă de pui şi sos gorgonzola, de la clătite cu îngheţată la cele cu dovleac şi ghimbir şi multe altele. Merita să le treceţi pragul. Papilele gustabile vă vor mulţumi. Punct. Gata paranteza.

Deci am aflat de noua melodie şi ... sunt zburlibilă.
Îmi place Taxi ,  îmi place rrrr-ul lui Dan Teodorrrrescu, îmi plac alăturările inedite de cuvinte ale versurilor şi liniile melodice specifice doar lor. Îmi place "Jumătatea mea", "Stelele care cad", "Ai închis marea în ochi", "Dragostea ca o pereche de pantofi" şi o, daaa, "Cele două cuvinte". Lista nu e terminabilă.

Dar "Eşti iubibilă"? Nu. Deloc.
Pur şi simplu cuvântul 'iubibilă' îmi ridică părul pe cap. Şi, dacă e posibilă, mai există un termen care-mi ridică şi părul epilat de pe picioare - 'giugiulibilă'.
După părerea mea această piesă nu e hituibilă, dar e cu vedete multe şi de calibru, deci e promovabilă. Ca urmare, o voi auzi inevitabilă şi la radio, şi în supermarket, şi la salonul de cosmetică, şi în cafenea.

Va fi, pur şi simplu, exasperabilă.

11 comentarii:

 1. Mie nu-mi place melodia deloc
  S-a distribuit pe FB laolalta cu pisici, bebei, etc.....Nu-mi place si nu-s iubibila
  Sunt somoroasa si imbufnata ca azi nu pot sa merg la tara din cauza ca e vreme rea

  RăspundețiȘtergere
 2. E doar inceputul distribuirii ca acum s-a lansat.
  Si eu aveam planuri de activitati in aer liber azi.
  Suntem amandoua suparabile :))

  RăspundețiȘtergere
 3. Eu inca n-am auzit-o, dar la cat sunt de afonabila, nici nu mi-as da cu parerea.Si la mine e cam innorat , dar asa o sa fiu mai odihnibila la noapte, la serviciu.:))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am citit cat esti de talentabila la muzica :))
   Pe mine nu melodia in sine ma sacaie, ci cuvintele astea "bibilibile"

   Ștergere
 4. Eu incep sa fiu functionabila (iuhu, am nimerit-o)
  Ma duc sa ma intalnesc cu Leti si trebuie sa ma machiez putin inainte ca sa ma recunoasca :)))

  RăspundețiȘtergere
 5. :)) hai, Andreia, că piesa nu e încă huiduibilă. Va deveni în timp. Wow, tu te-ai supărat pe un cuvânt care îţi zgârie timpanul, pe mine mă irită toată ocara pe care-o folosesc iq-iştii în versuri !

  RăspundețiȘtergere
 6. Ti-ai varsat si tu oful in cateva versuri la adresa lor :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. hai, nu mă întărâta, că nu fac mai multe ! :)

   Ștergere
 7. Nu am ascultat piesa (si se pare ca trebuie sa spun "Slava Domnului!") dar am ras cu lacrimi citind postul tau! :D
  Esti incredibila (daca as fi putut, as fi pus cuvantul in italics, ca sa raman in tema postului).... :D :D
  Un stil asemanator de analiza (doar ca el face analiza politica) are Sorin Faur de la Radio Guerilla, la 17:30. Se numeste Sinteza zilei, si poti sa ii asculti emisiunile aici: http://www.radioguerrilla.ro/sorin-faur_272.html.
  Are acelasi stil de satira fina si inteligenta, care te face sa punfesti in ras la fiecare 2-3 propozitii si in plans la finalul analizei pentru ca atunci constati, de fapt, drama din spatele povestii. :D
  You will love him.

  Mutumesc pentru articol, mi-ai facut ziua mai buna! :D
  Raluca

  RăspundețiȘtergere
 8. Raluca, multumesc pentru vizita si pentru pont. Am sa-l caut pe Sorin Faur la radio, chiar cu riscul de a pierde alte lansari in muzicosfera. :)

  RăspundețiȘtergere