luni, 10 septembrie 2012

Cum să economiseşti câteva zeci de mii de euro

    Sfatul meu se adresează unei categorii defavorizate ale societăţii actuale, mai exact pensionarilor în general şi în particular celor proaspăt ieşiţi pe tuşă, ca să apuce să se bucure de banii strânşi. Dacă nu, nu-i bai că trebuie şi copiii şi nepoţii să se aleagă cu ceva în afara cheltuielilor de înmormântare.

     E o soluţie viabilă, testată şi probată de un băimărean de-al meu.


Aşadar, omul nostru a luat decizia de pensionare în mână, a sărbătorit cu colegii ieşirea din câmpul muncii şi de sub ochiul ager al şefului. S-a dus acasă şi a meditat că, dacă tot a scăpat de cineva care-i urmărea mişcările zi de zi la servici, de ce nu ar scapa şi de varianta casnică a zbirului?! Aşa că scurt pe doi şi-a lichidat nevasta.

Bineînţeles că a fost prins, judecat, condamnat - 15 ani de închisoare. Or fi ei 15 ani în spaţiu locativ redus şi cu densitate mare de populaţie, dar omul a cântărit beneficiile - tovarăşi pe aceeaşi lungime de undă cu care să socializeze, cazare şi trei mese asigurate, servicii medicale gratuite, totul decontat de contribuabilii români şi de bugetul de stat, fără taxe, fără impozite, fără umblat de la o farmacie la alta pentru compensate, fără grija zilei de mâine.

Iar partea şi mai bună, de fapt planul de economisire propriu-zis, acum urmează: pensia îi venea frumos şi regulat şi era 100% a lui sau, mă rog, hai să zicem că mai cheltuia pentru o ţigară-două sau pentru un favor de la gardian.

La finalul celor 15 ani, omul a ieşit de la închisoare cu buzunarele pline, şi-a luat maşina nouă să recupereze vacanţele pierdute şi i-au mai rămas ceva leţcaie şi pentru zile negre, că doar cum altfel decât negre pot fi zilele în care eşti nevoit să îţi porţi singur de grijă şi să nu-ţi mai vină totul sub nas.

Ei, ce ziceţi de acest plan de economisire?

8 comentarii:

 1. Cum ziceam si pe FB- groaznic. Totusi, poate ca n-a premeditat :D

  RăspundețiȘtergere
 2. Poate a dat lovitura fara sa stie :D
  Dar iti dai seama - o pensie de, sa zicem, 200 euro/luna, ajunge la un total de 36.000 euro.

  RăspundețiȘtergere
 3. Si cand te gandesti ca 15 ani noi i-am platit cazarea si masa...

  RăspundețiȘtergere
 4. Continuarea planului: îți ia o piți tânără cu care papă banii într-o lună și pe urmă cerșește la bordură de la fraierii care i-au plătit cazarea și masa vreme de 15 ani ;)

  RăspundețiȘtergere
 5. :))) erată: "își ia o piți..."

  RăspundețiȘtergere
 6. Stiam eu ca tu poti aduce o imbunatatire acestui plan :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. :)) căutam butonul de like pentru replica ta !

   Ștergere