miercuri, 29 august 2012

Tehnica progresează, omul stagnează


Ştiaţi că?

ü      Conform www.ziare.com, s-au inventat căştile care sesizează singure când le-ai scos din urechi şi opresc muzica, fără să mai apeşi pe OFF, iar când ţi-ai băgat din nou decibelii în urechi Michael Jackson cântă despre Billy Jane fix de unde a fost întrerupt.

ü      BMW a lansat modelul 530D xDrive care, pe lângă alte scamatorii, ştie să urmărească maşina din faţa lui, la o distanţă aleasă de şofer. Accelerează, frânează şi chiar opreşte imitând cimpazeic ce face maşina din faţă. Dacă eşti şoferul acestui BMW poţi sta cu picioarele afară să ţi le bronzezi şi ţii doar o mână pe volan să corectezi eventual direcţia într-o curbă.
O prezentare englezească şi inedită a acestei maşini a făcut Jeremy Clarkson într-un episod Top Gear, nu mă întrebaţi care. Pentru o prezentare românească puteţi să-l urmăriţi pe George Buhnici aici - http://www.buhnici.ro/2011/08/20/video-bmw-530d-xdrive-bonus-sisteme-si-beculete-din-bord/, dar nu e la fel de savuros.


ü      Tot la Top Gear, Richard Hammond ne prezintă un GPS made in Japan care, de exp, te duce la cafeneaua unde doreşti. Până aici nimic nou, dar ăsta face chiar mai mult - verifică dacă prietenii tăi de pe Facebook sunt online şi în apropiere şi le trimite o invitaţie să se întâlnească cu tine la o cafea.
Rămâne de văzut cum te scoţi basma curată dacă fostul/a şi actualul/a primesc amândoi invitaţia şi apar simultan şi real în cafenea. :D

ü      De pe http://medlive.hotnews.ro aflăm că smartphonurile vor învăţa să testeze nivelul de zahăr din sânge. Citez: “Utilizatorii pur si simplu poarta o lentila de contact pe tot parcursul zilei si daca in orice moment organismul lor nu metabolizeaza corect zaharul si concentratia de glucoza din sange se acumuleaza in organism, lentila de contact va detecta problema si isi va schimba culoarea.” Deci, îţi pui lentila, te benoclezi în telefon şi afli dăca e cazul să mănânci o savarină sau nu. Şi când ajungi la cofetărie, fostul şi actualul te aşteaptă deja acolo, looool.

ü      Dintr-o ştire de zilele trecute la Protv am aflat că există o aplicaţie care memorează figura clienţilor şi preferinţele lor. Abia ai deschis uşa barului, că ai şi fost detectat drept Pierce Brosnan şi până să te aşezi la masă, barmanul se prezintă cu un martini shaken not stirred aşa cum îţi place. Dacă actorul are alte preferinţe faţă de personajul 007, se afişează unknown error.

ü      Şi acum o chestie după care mi s-au luuuuuuuungit ochii şi e fix în fruncea wish-list-ei – imprimanta care nu tipăreşte un text sau o imagine, ci le decupează şi/sau embosează (www.pazzles.com). Şi decupează nu doar hârtia, ci şi material textil, plastic subţire, furnir, chiar şi figurine pt torturi din pastă de zahăr.  Am o groază de idei ce aş face cu imprimanta asta, dar deocamdata pun bani la ciorap.
Poate-l vând şi pe Radu Mazăre în acest scop :D
  
Toate invenţiile şi tehnologia fac să ne mişcăm mâinile, picioarele şi fundul cât mai puţin. Singurele care mai fac mişcare zilnic sunt degetele cu care apăsăm pe taste şi butoane.

O fi bine? O fi rău? Cred că un “da” e suficient drept răspuns pentru ambele întrebări, dar vă invit să vă daţi cu părearea.

Între timp nu s-a inventat smartphone-ul care să ruleze benzile de hârtie şi să le lipească, aşa că am făcut singură acest tablou:


6 comentarii:

 1. Tu intotdeauna imi transmiti o buna dispozitie relaxanta cu tehnicile tale de-a rula hartia si cuvintele :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Atunci este de bine, mai ales ca zilele stai cu drobul deasupra capului :)

  RăspundețiȘtergere
 3. 1. mi se pare că nu ne prinde bine toată tehnologia asta... (vezi desenele Wall-E)
  2. s-a terminat sezonul şi-l vinzi pe Mazăre ?

  RăspundețiȘtergere
 4. 1. tehnologia are partile ei bune, si partile rele - numai ca vin la pachet
  la desene animate sunt par in gard - nu am copii, nu stiu nimic in afara de Tom & Jerry si Lion King

  2. sunt in dubii in privinta viitorului actualului Mazare, dar primavara urmatoare sigur ne trebuie un Mazare nou

  RăspundețiȘtergere
 5. Toate chestiile astea care apar, sunt atat bune, cat si rele. Nu zice nimeni ca nu trebuie usurata munca noastra, dar asta nu inseamna ca noi nu trebuie sa ne mai miscam.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Se pare ca toti suntem de acord cu asta.

   Multumesc pentru vizita :)

   Ștergere