duminică, 1 aprilie 2012

Felicitare pentru incepatori

In acest articol voi explica pas cu pas realizarea acestei felicitari:

MATERIALE FOLOSITE:

- carton visiniu A5
- 2 dreptungiuri de hartie culoarea untului de cca 8,5 * 12 cm
- 6 fasii visinii * 7,5 cm lungime
- 6 fasii visinii * 7 cm lungime
- 6  fasii visinii * 8 cm lungime
- 2 fasii verzi * 30 cm lungime
- 2 fasii verzi * 6 cm lungime
- 2 fasii verzi * 5 cm lungime
- 2 fasii visinii * 15 cm lungime
- 2 fasii culoarea untului * 15 cm lungime
Toate aceste fasii au 3 mm latime
- 1 fasie culoarea untului * 15 cm lungime * 1,5 mm latime
- foarfeca
- lipici solid si lichid

REALIZARE:Cartonul A5 se pliaza in jumatate. Pe fata felicitarii se lipeste dreptunghiul de hartie de culoarea untului, taiat cu foarfeca cu model. Pentru dreptunghi folosesc lipici solid (sub forma de baton) pe care-l intind pe toata suprafata.

Din fasiile visinii de de 7,5 cm lungime se realizeaza 6 cercuri de 2,5 cm diametru, carora li se da forma de petale. Din fasiile visii de 7 cm si, respectiv, 8 cm lungime se realizeaza inimi deschise.

Petalele se pozitioneaza si se lipesc pe felicitare, iar inimile deschise se lipesc in interiorul lor. Pentru aceste forme (si toate formele cu muchii inguste) folosesc lipici lichid de hartie, turnat in recipient cu gat ingust, din care aplic putin pe muchie. Forma cu lipici o pozitionez pe felicitare si o tin un pic apasata pentru a se lipi bine. 

  

  Din fasiile vezi de 30 cm se realizeaza 2 cercuri largi de 2 cm diametru (marimea 20 pe sablonul cu cercuri) carora li se forma de frunza.
  

Frunzele se lipesc una in partea de sus, iar cealalta in partea de jos a florii. Langa ele se lipesc cate o fasie verde de 7 cm (in cadrul dreptunghiului) si una de 8 cm (care depaseste cadrul dreptunghiului).

Din fasia de culoarea untului ingusta de 1,5 mm se face un cerc larg de aprox. 0,5 cm, care va reprezenta mijlocul florii.
Din fasiile visinii si cele de culoarea untului de 15 cm lungime se realizeaza 4 cercuri stranse care se pozitioneaza ca in imaginea de mai jos:

Deoarece acest carton este inchis la culoare, al doilea dreptunghi de culoarea untului se lipeste in interior pentru a scrie pe el mesajul

Si .... felicitarea noastra este finalizata, gata sa fie daruita. 

  
Spor la lucru!

8 comentarii:

 1. Eu zic sa muti sigla mai in josul paginii si sa fie mai mica, sa se vada felicitarea cit mai bine ;)

  RăspundețiȘtergere
 2. Am inteles, sa traiti, am sa incerc, dar la pozele astea nu mai pot schimba. Ideea e ca faci un sablon de logo pe care programul il aplica apoi pe toate pozele selectate si le salveaza marcate.

  RăspundețiȘtergere
 3. Faine felicitarile si reteta. As vrea un post cu orasul Baia Mare primavara, cu poze si chestii interesante.
  Rodi iti ureaza succes.

  RăspundețiȘtergere
 4. Andreia multumeste la Rodi :) Tinand cont ca ieri in Baia Mare a nins, va mai dura un pic pana sa-ti prezint orasul in haine de primavara, dar am notat comanda.

  RăspundețiȘtergere
 5. Este minunat tot ce faci! Stiam eu ca esti o persoana deosebita, cu multe calitati, dar la asta nu ma asteptam. Atata finete si frumusete...

  RăspundețiȘtergere
 6. Răspunsuri
  1. Mda, cam asa e. partea buna e ca am evoluat un pic de atunci :)

   Ștergere