vineri, 13 aprilie 2012

Bucatarind pentru Pasti

Vedeta mesei de Pasti este intotdeauna mielul si mai jos va dau o reteta de pulpa de miel la tava cu garnitura clasica sau mai exotica.

Ingrediente:
- pulpa de miel
- 3 catei de usturoi
- 2 crengute de rozmarin proaspat
- 1 lingura de cimbru uscat
- 1/2 pahar ulei de masline
- piper negru macinat
- 1 pahar vin rosu sec

Pulpa de miel se sterge cu o carpa umeda. Se zdrobeste usturoiul si se amesteca cu uleiul de masline, rozmarinul tocat, cimbrul si piperul. Se unge pulpa cu acest amestec. Se stropeste o tava cu putin ulei, se aseaza pulpa de miel in tava si se la cuptor timp de 20 de minute la foc mare.
Apoi se adauga vinul peste carne, se reduce focul si se lasa la cuptor inca 30 de minute.

Garnitura clasica:
- 10-12 cartofi noi mici
- 2 cepe medii
- 2 morcovi medii
- 6 rosii cherry
- sare, piper

Se spala legumele (cu exceptia rosiilor) si se taie in cuburi mai mari. Se stropeste o tava cu ulei si se aseaza legumele, se condimenteaza. Se dau la cuptor. In ultimele 10 minute de coacere se taie rosiile cherry in jumatati si se adauga peste restul de legume.

Aceasta garnitura se poate face in aceeasi tava cu mielul, asezand pulpa de miel pe patul de legume, sau separat.


Garnitura exotica:
Aceasta garnitura pentru friptura de miel am descoperit-o acum 2 ani  pe blogul Teo's Kitchen si a devenit favorita si o fac doar in tava separat fata de carne.

- 1 kg cartofi dulci
- 1/2 kg cartofi albi
- 3 mere verzi
- 3 morcovi mari
- 200 gr unt topit
- 1 lingura scortisoara macinata + 2 batoane de scortisoara intregi
- 1 lingura nucsoara macinata

Se spala si se curata cartofii si se taie cuburi, se curata morcovii si se taie rondele. Merele se spala, se scoate cotorul si se taie cuburi, cu tot cu coaja.
Asezam legumele in tava. Amestecam untul topit cu scortisoara si nucsoara macinata, turnam peste legumele din tava si amestecam cu mainile astfel ca toate sa fie unse cu acest amestec. Punem batoanele de scortisoara deasupra si turnam o cana de apa.
Se lasa la cuptor aprox. 1 ora pana cand legumele sunt moi.

Orice ati alege pentru masa de Pasti, spor la munca si pofta buna!



3 comentarii:

  1. Mmmm, deja miroase pana la mine pe blog :)
    Pofta buna va doresc .
    Sigur se alege si motanu vostru cu ceva

    RăspundețiȘtergere
  2. La tine pe blog miroase a haine imbibate cu ulei :))))

    La mine miroase, pe langa friptura de miel cu garnitura exotica, si a sarmale si cozonaci. Sarmanul tau nas vegan ar fi bulversat total.

    RăspundețiȘtergere
  3. :) :) Sa stii ca am aruncat pijamaua. E pe scarile casei, asteapta sa fie transformata in carpa de sters ....diverse

    Mai am in frigider o bucatica de prajitura raw vegana. Ce buna e.....mielul tau ar fi invidios :)

    RăspundețiȘtergere